Kedvelés...

 2012.12.31. 11:10
 
 
'A kedvelés és a szerelem különböznek, a hétköznapi szerelem és a spirituális szerelem között azonban nincs különbség. A szerelem maga spirituális. Még sosem találkoztam hétköznapi szerelemmel; ami hétköznapi, az a kedvelés. A szerelem sosem hétköznapi - nem lehet az, mert szükségszerűen különleges. Nem e világról való. ~ Osho (Szerelem, szabadság, egyedüllét)

 
Hédi a problémák ellenére igyekezett erős maradni, legalábbis amíg látták...Szeptember végén érkezett egy kérdés: Ismerkednél velem ?
Nem volt hosszú levelezés, nem volt hosszú várakozás - egy telefon, egy sokat ígérő találkozás.
Mintha egy régi kép elevenedett volna fel...Győző alias Mr Faragatlan hasonmása jött...csak beszélt és beszélt, Hédi csak próbált a Győző hasonmás két mondata között helyet találni ahol közbeszólhatna. De valami furcsa erő vonzotta mégis ahhoz a negyvenes évei közepén járó férfihoz. Az első találkozás után Hédi egy réges régi világba csöppent vissza. A hasonmás, Győző kissé idősebb és beszédesebb kiadása, legyen Balázs, a kirándulóbusszal vitte őt haza, ezzel régi szép emlékeket idézve fel a lányban. Ám Hédi nagyon is a valóságban járt...az álmok ideje már lejárt, egy valódi elérhető társat szeretett volna,még  ha Győző hasonmását is kapja ajándékba. Űgy tűnt, végre talált valakit...akit még nem ismert, de máris kedvelte őt.
Néhány nappal később Hédit orvosok vették kezelésbe. Egy rutinellenőrzés során problémát találtak, majd következett a műtét. A lábadozás ideje alatt távol volt Balázstól, aki hosszú távollét alatt aktívan érdeklődött hogyléta iránt, persze csak amíg biztos távolságban volt...A lányt vidéken műtötték egy pici kis épp a megszűnése előtt álló kórházban, a műtét másnapján hazaküldték, ám a gyógyulás túl hosszú és fájdalmas volt egy begyulladt műtét heg miatt. Balázs ezt valószínűleg félreértette, vagy tán egyáltalán nem értette mit jelent ha az ember orvosi hiba áldozataként lassan és fájdalmasan gyógyul az amúgy egyszerűnek mondott operáció után.
Hédi három és fél hét után tért vissza a nagyvárosba, de Balázs mintha már nem akart volna vele találkozni. Legalábbis nem úgy ahogy Hédi szerette volna. Csak egy kis figyelemre és törődésre vágyott, de a férfi hosszú és fárasztó utazást ajánlott neki, kísérőként a kirándulóbuszon - vagy egész napos wellness programra hívta, amit Hédi még nem tudott elfogadni a gyengesége miatt.
Balázs, a korrektnek és tisztességesnek mondott negyvenes ezután még egy gyorséttermi találkára volt hajlandó. Sem a csomagjait félig gyógyultan cipelő lányért nem volt hajlandó kimenni a vonat elé, sem közös programra nem volt már ideje. Csak dolgozott....
Végül Mr Faragatlan hasonmásaként szó nélkülk eltűnt.... Jöttek az ünnepek, de Balázs csak hallgatott - egyetlen pici jel kellett volna csak, de semmi sem jött.
Az évszázadokkal korábban megismert Mr Faragatlan átváltozott amikor meglátta Hédi igazi arcát, a hasonmás még csak időt sem fordított erre. Balázs aki állítólag nagyon is szimpatizált Hédivel a megismerkedésükkor, elhallgatott, a lány pedig már nem akart kezdeményezni, nem akart trükközni hogy a férfi végre tegyen valamit, csak szépen csendben elengedte őt.
Két hónap remény, két találkozás és sok-sok telefonbeszélgetés után Hédi ismét egyedül maradt....

A bejegyzés trackback címe:

https://csodablog.blog.hu/api/trackback/id/tr944988986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása